Fördelar och nackdelar med kreditkort

Det enklaste sättet att låna pengar på, är genom kreditkort. Men innan du ansöker om ett behöver du veta några viktiga saker om själva ägandet. Jag känner många människor som har en stor skuldbörda på grund av det. Varför? För att de inte har självkontroll. En person med anställning kan ansöka om ett kreditkort om personen är kreditvärdig, vilket innebär att du inte är bankrutt, eller har betalningsanmärkningar. Om du reser regelbundet, fråga om kreditkortet du ansöker om är accepteras i andra städer och länder. Fråga om de årliga avgifterna, kreditgränserna, räntorna samt eventuella straffavgifter om du inte har möjlighet att betala balansen vid slutet av månaden. Det är kul att ha ett kreditkort och det gör ditt liv enklare, men du måste även ta nackdelarna som kreditkort kommer med i beaktande.

kreditkort

Fördelar med att använda kreditkort
Enligt en norsk sida är köpkraft och enkla beställningar en av fördelarna med att ha ett kreditkort. Köpet genomförs lätt och du behöver inte ha stora summor pengar i din ficka. Kreditkortet ger dig också köpskydd. Kreditkortsutskriften och företaget kan bevisa att du har köpt vissa saker om du förlorar kvittot eller köpet förstörs. När du använder ditt kort behöver du företa månatliga betalningar för att upprätthålla din kreditvärdighet. Sedan kommer företaget öka din kreditgräns och fler företag kommer vilja erbjuda dig fler kreditkort.

Kreditkort är också väldigt användbara vid oförutsedda händelser, exempelvis eldsvådor, översvämningar, stormar, bilservice etc. I dessa situationer kan du enkelt låna pengar från kreditkortet utan intervjuer eller undersökningar från finansinstitutioner innan de beviljar dig kredit.

Nackdelar
Eftersom kreditkort lätt kan verka som gratispengar, tenderar kreditkortsinnehavare att spendera mer än budgeten tillåter. Kreditkort tillåter ägaren att spendera pengar som de faktiskt inte har genom att erbjuda gratis gåvor, bonusar, rabatter, försäkringar, flugna mil etc. Dessa dras från kreditkortet men du måste också komma ihåg att du kommer att belastas med stora belopp om du misslyckas med att uppdatera balansen. Det är så företagen får in sina pengar. Det finns många dolda avgifter när betalningarna görs för sent och det är detta som gör många kreditkortsinnehavare skuldsatta. Bedragare kan även försöka belasta ditt konto med tusentals kronor. Allt du behöver göra är att bevisa att du inte gjorde de gällande köpen och företagen kommer bara belasta ett litet belopp. Det kan verka orättvist, men det är bättre än att du får betala för hela beloppet.

Det är ett par saker du måste överväga innan du ansöker om ett kreditkort. Först måste du hålla koll på dina köp. Ge inte information till någon förutom pålitliga företag. Om kortet tappas bort eller stjäls, eller om du blir bedragen, rapportera det omedelbart. De flesta företag har dygnet runt support. Betala av alla kostnader i slutet av månaden för att undvika extra avgifter. Ett kreditkort kan vara användbart om du vet hur du använder det vettigt.